home

Zijn spataderen te voorkomen?
 

Ja, door de bloedcirculatie te bevorden is het mogelijk om het  krijgen van spataderen tot een minimum te beperken. Lichaamsbeweging, zoals wandelen, joggen, zwemmen en fietsen, is goed voor de bloedcirculatie. Het is daarom goed om veel te bewegen. Naast de beweging is het verstandig om overgewicht te voorkomen, probeer zonodig af te vallen. 

 Beweeg voldoende!

Beweegtips ter voorkoming spataderen

Blijf in beweging door bijvoorbeeld uw enkelgewricht te bewegen ter bevordering van een goede bloedcirculatie. Beweeg uw tenen naar de grond ('gas geven') en vervolgens weer richting neus ('gas terugnemen'). Herhaal deze oefening regelmatig. Leg de benen omhoog bij langdurig zitten. Zonodig kan ook het voeteneind van het bed iets worden verhoogd, mits u daardoor niet kortademig wordt.

Tips ter voorkoming van spataderen

Beperk situaties van lang staan en lang stilzitten en vermijd springen en zwaar tillen.Overweeg om ter preventie therapeutische elastische kousen te dragen als u een staand beroep heeft, zwanger bent of een lange reis gaat maken. Als spataderen eenmaal zijn ontstaan, dan kunt u erger voorkomen door het dagelijks dragen van therapeutische elastische kousen. Ook bij warm weer! Juist op warme dagen zijn de kousen het hardst nodig.


Klik hier of u in aanmerking komt voor een spataderbehandeling.

Klik hier om een afspraak te maken.


Bereikbaarheid

Tel:058 - 286 12 20

Bezoekadres:
Henri Dunantweg 2
8934 AD Leeuwarden
Postadres:
Postbus 888
8901 BR Leeuwarden