home

'Aangepaste levensstijl'

Katinka van Dijk heeft al ruim twintig jaar last van spataders. Met haar aangepaste levensstijl is ze nu alweer twee jaar spatadervrij.

'Twee jaar spatadervrij'

“Op mijn 23e werden voor de eerste keer spataders zichtbaar op mijn benen en kreeg ik last van zware vermoeide benen. Omdat mijn moeder en zus ook spataders hadden, wist ik meteen wat er aan de hand was. Ik heb inmiddels al diverse spataderbehandelingen en operaties achter de rug.

De eerste keer na de spataderbehandeling heb ik jaren spatadervrije benen gehad. Toen de spataders weer terug kwamen, zijn deze operatief verwijderd. Door mijn staand werk en door de erfelijke belasting loop ik veel meer het risico om weer opnieuw spataders te krijgen. Met de tips van de Spataderkliniek ben ik nu al weer jaren spatadervrij.

Sinds de laatste operatie draag ik op advies van de chirurg elke dag steunkousen, zit ik nooit met mijn benen over elkaar en sport ik twee keer in de week. Een mooie bijkomstigheid van het sporten is dat ik hierdoor aardig wat overtollige kilo’s kwijt ben geraakt, wat ook weer goed is om spataders te voorkomen. Dat ik sneller spataders kan krijgen is niet leuk, maar ik weet niet beter en pas nu mijn levensstijl hierop aan.”


Klik hier of u in aanmerking komt voor een spataderbehandeling.

Klik hier om een afspraak te maken.


Bereikbaarheid

Tel:058 - 286 12 20

Bezoekadres:
Henri Dunantweg 2
8934 AD Leeuwarden
Postadres:
Postbus 888
8901 BR Leeuwarden