home
Milieukeur voor het MCL 6 februari 2015
In 2014 nam het MCL als eerste topklinische ziekenhuis het gouden certificaat Milieuthermometer Zorg met Milieukeur in ontvangst. Ook dit jaar heeft het MCL dit gouden certificaat toegekend gekregen. Bij de audit in december bleek dat het MCL ruim voldoende aan de gestelde criteria voldoet.
Belangrijk voor mensen met een Beter Af Selectief of Take Care Now! Polis 22 januari 2014
Heeft u de Beter Af Selectief Polis van Zilveren Kruis Achmea of de Take Care Now! Polis van Agis Zorgverzekeringen? Dan krijgt u niet voor alle onderzoeken en behandelingen in het MCL een volledige vergoeding. Achmea heeft namelijk voor 2014 geen overeenkomst met het MCL gesloten voor de Beter Af Selectief Polis en de Take Care Now! Polis.
MCL tekent convenant Bondgenootschap voor Geletterdheid Fryslân 10 september 2013
Op woensdag 11 september tekent het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) het convenant van het Bondgenootschap voor Geletterdheid Fryslân. Het MCL wil goede zorg verlenen, aan alle patiënten, dus ook laaggeletterden. Goed kunnen lezen en schrijven is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Eén op de tien mensen kan niet (goed) lezen en schrijven. Zij hebben bijvoorbeeld moeite met het lezen van afspraakbrieven, folders en bijsluiters.
Friese ziekenhuizen maken zorg toegankelijker 4 juli 2013
Verbetering communicatiemiddelen leidt tot minder onduidelijkheidIn het voorjaar van 2013 zijn ziekenhuis Antonius (Sneek), Medisch Centrum Leeuwarden en ziekenhuis Tjongerschans (Heerenveen) gestart met het onderzoeken van de middelen waarmee patiënten worden geïnformeerd. Het gaat dan om folders, de website, de formulieren, het gesprek met de zorgverlener, en de bewegwijzering in het gebouw. Deze onderdelen in de communicatie worden getest op leesbaarheid en begrijpelijkheid. Daarbij richten de ziekenhuizen zich met name op ‘laaggeletterden’: mensen die problemen hebben met lezen en schrijven. In Friesland zijn dat er 70.000.
Oeuvreprijs Zorgvisie voor bestuursvoorzitter Wander Blaauw 11 april 2013
Tijdens het congres van vakblad Zorgvisie in Breukelen op 11 april 2013 heeft bestuursvoorzitter Wander Blaauw van Zorgpartners Friesland een speciale Oeuvreprijs in ontvangst genomen.
MCL wint Nationale Zorg Jaarprijs 'Top ziekenhuis overall' 20 september 2012
Het MCL heeft op donderdagavond 20 september de Nationale Zorg Jaarprijs in de categorie 'Topziekenhuis overall' in ontvangst genomen. Naast het MCL waren in dezelfde categorie het LUMC (Leiden) en UMC Utrecht, Locatie AZU genomineerd. De Nationale Zorg Jaarprijs is de organisator van de meest prestigieuze zorgprijs van Nederland.
App MedDossier genomineerd voor 'de Duim' van Zorgbelang Fryslân 17 juli 2012
De app MedDossier is genomineerd voor ‘de Duim’ van Zorgbelang Fryslân.
Draadloos internet (wifi) binnen het MCL actief 6 juli 2012
Voor patiënten, medewerkers en bezoekers is sinds kort gratis draadloos internet beschikbaar binnen het MCL.
Friese zorgorganisaties lanceren Android-app MedDossier 1 mei 2012
Vier belangrijke zorgorganisaties in Friesland lanceerden deze week de Android-applicatie MedDossier. Hiermee hebben nu, naast de bezitters van een iPhone, ook de mensen met een Android-toestel altijd een gratis en veilig persoonlijk medisch dossier in hun broek-, jaszak of handtas. De app geeft bij een ongeluk bijvoorbeeld aan of iemand donor is, of er allergieën zijn, en wie in geval van nood gebeld moet worden. De app is een samenwerking tussen het Medisch Centrum Leeuwarden, GGZ Friesland, Nij Smellinghe en Kijlstra ambulancegroep Fryslân.
MCL, Tjongerschans en Noorderbreedte zijn Zorgbelang Oké 20 januari 2012
Zorgbelang Fryslân heeft donderdag 19 januari het Zorgbelang Oké vignet uitgereikt aan negen Friese (zorg) organisaties, omdat zij, samen met Zorgbelang, cliënten laten meedenken over concrete en haalbare verbeteringen in de zorg. Het Antonius Ziekenhuis, De Friesland Zorgverzekeraar, Ziekenhuis De Sionsberg, Ziekenhuis De Tjongerschans, Ziekenhuis MCL, Ziekenhuis Nij Smellinghe, Zorggroep Noorderbreedte, Zorgkantoor Friesland en ZuidOostZorg mogen met het vignet aan een ieder laten zien dat zij open staan voor wat er volgens de cliënt beter kan.

Klik hier of u in aanmerking komt voor een spataderbehandeling.

Klik hier om een afspraak te maken.


Bereikbaarheid

Tel:058 - 286 12 20

Bezoekadres:
Henri Dunantweg 2
8934 AD Leeuwarden
Postadres:
Postbus 888
8901 BR Leeuwarden